Elmanın Faydaları | Özel Sağlık Bel Ağrısı.İç.Hastalıklar.Kanser.Güzellik,Bitki,Faydaları
reklam

Dügün Tv Aydin Çine

itemizde yer alan yazılar çeşitli kaynaklardan derlenmiş olup sadece bilgilendirme amaçlıdır. Kesinlikle ilaç olarak sunulmamaktadır. Bu bilgilerden istifade şekli kişinin kendi sorumluluğundadır. Rahatsızlığınızın tedavisi için lütfen bir doktora danışınız.

Elmanın Faydaları

Yazar fotoahmet 6 Mayıs 2016 Cuma 0 yorum
Elma ülkemizde en çok tüketilen meyvelerin başında yer almaktadır.Elma kelimesi ise Türkçe’de alma kelimesinden zamanla türeyerek günümüzde kelimesini almıştır.Alma al kelimesinden gelir.Al ise kırmızı manasındadır.Elmanın ortaya çıkış sürecinde ise Anadolu,Rusya,Kafkas ve Orta Asya bölgelerinde olduğu sanılmaktadır.Yüzyıllar boyunca yapılan araştırmalar neticesinde elmanın onlarca farklı çeşitinin olduğu bulunmuştur.
Elma hangi ortamlarda yetişir: Elma dondurucu havaya dayanıklıdır.Serin ve ılık mevsim elmanın yetişmesi için elverişli hava şartları iken sıcak ve kurak ortamları sevmez.Ülkemizde Amasya elması oldukça meşhurdur.Bunun başlıca nedenleri arasında elmanın en sevdiği koşulların bu bölgede yatması sebebiyledir.Amasya elmasının ilginç yanlarından biri ise 1 sene meyve verip diğer sene meyve vermemesidir.İki türlü amasya elması mevcuttur.Bunlar kabak elması ve misket elması ismindedir.

Elma Nasıl Tüketilmeli: Türkiye’de en çok tüketilen meyvelerin başında elmasının olduğunu söylemiştik.Dünyada ise en çok elma tüketen ülke yine Türkiye’dir.Ülkemizde ortalama kişi başına 20 kg elma düştüğü sanılmaktadır.Üretim aşaması son derece zor olan elma mevsim durumuna bağlı olarak verdiği meyve sayısının yıllık ortalamasıda artabilmektedir.Elmayı özellikle kış aylarında bol bol tüketmek bu mevsimde karşılaştığımız rahatsızlıklara karşı son derece faydalı olmaktadır.Elma tüketirken dikkat edilmesi gereken başka bir husus ise elmayı kabuğu ile birlikte tüketmeye özen göstermeliyiz.Kabuğunu soyup çöpe atmak elmanın en önemli faydalarını da çöpe atmak olduğunu unutmamalıyız.Sağlıklı yaşam için elmanın faydalarından yararlanmayı artırabilmek için elmayı kurabiye, pasta ve kek gibi çeşitli gıdalar yaparken elma kullanmaya özen göstermeli.Elmanın insan sağlığına faydalarından bazıları şunlardır;

Hiç yorum yok: