Dügün Tv Aydin Çine
Gereken Sifali Bitkiler: Civan perçemi, Cersiye, Katir çiçegi (ilgin çiçegi), Bal
Hazirlanis Sekli:
* Cersiye otu on dakika kaynak suda bekletilerek demlenir. Süzüldükten sonra bal ile tatlandirilarak serbet kivamina gelinceye kadar karistirilir. Hazirlanan çaydan tedavi süresince yemeklerden önce hastaya bir fincan içirilir.
* Kurutulmus ve ufalanmis civan perçemi otu, kaynar suyun içine birakildiktan sonra on dakika bekletilir. Süzülerek elde edilen siviya, surup kivamina gelinceye kadar bal ilave edilerek karistirilir. Hazirlanan bu surup hastaya yemeklerden sonra bir bardak içirtilir.
* Ilgin çiçeginin yapraklan sicak suda demlendikten sonra süzülür. Elde edilen sivi serbet kivamina gelinceye kadar bal ilavesiyle tatlandirilir. Hazirlanan serbetten, tedavi süresince yemeklerden önce bir fincan içilir.
Hazirlanis Sekli:
* Cersiye otu on dakika kaynak suda bekletilerek demlenir. Süzüldükten sonra bal ile tatlandirilarak serbet kivamina gelinceye kadar karistirilir. Hazirlanan çaydan tedavi süresince yemeklerden önce hastaya bir fincan içirilir.
* Kurutulmus ve ufalanmis civan perçemi otu, kaynar suyun içine birakildiktan sonra on dakika bekletilir. Süzülerek elde edilen siviya, surup kivamina gelinceye kadar bal ilave edilerek karistirilir. Hazirlanan bu surup hastaya yemeklerden sonra bir bardak içirtilir.
* Ilgin çiçeginin yapraklan sicak suda demlendikten sonra süzülür. Elde edilen sivi serbet kivamina gelinceye kadar bal ilavesiyle tatlandirilir. Hazirlanan serbetten, tedavi süresince yemeklerden önce bir fincan içilir.
Hiç yorum yok: