Dügün Tv Aydin Çine
Gereken Sifali Bitkiler:
Altinotu kökü, Diken üzümü, Sarmisak, Akir-i karha bitkisi, Kekik yagi, Kesme seker, Bal
Hazirlanis Sekli:
* Altinotu kökü, suda haslandiktan sonra süzülerek dinlendirilir. Elde edilen siviya bal ilave edilerek ates üzerinde bes dakika kadar karistirilir. Hazirlanan macundan yemek arasi bir çorba kasigi yenir.
* Diken üzümünün kökü, sarimsakla birlikte kaynatilarak süzülür. Elde edilen karisimdan yemek aralarinda iki çorba kasigi alinir. Ayrica kekik yagindan, kesme sekerin üzerine bes damla damlatilarak yemek öncesi hastaya emdirilir.
* Ahir-i karha bitkisinin kökü kaynatilir. Süzülerek elde edilen suyuna bal ilave edilerek tatlandirilir. Hazirlanan bu suruptan tedavi süresince aç karnina bir fincan içilir.
Altinotu kökü, Diken üzümü, Sarmisak, Akir-i karha bitkisi, Kekik yagi, Kesme seker, Bal
Hazirlanis Sekli:
* Altinotu kökü, suda haslandiktan sonra süzülerek dinlendirilir. Elde edilen siviya bal ilave edilerek ates üzerinde bes dakika kadar karistirilir. Hazirlanan macundan yemek arasi bir çorba kasigi yenir.
* Diken üzümünün kökü, sarimsakla birlikte kaynatilarak süzülür. Elde edilen karisimdan yemek aralarinda iki çorba kasigi alinir. Ayrica kekik yagindan, kesme sekerin üzerine bes damla damlatilarak yemek öncesi hastaya emdirilir.
* Ahir-i karha bitkisinin kökü kaynatilir. Süzülerek elde edilen suyuna bal ilave edilerek tatlandirilir. Hazirlanan bu suruptan tedavi süresince aç karnina bir fincan içilir.
Hiç yorum yok: