Takıntı Hastalığı Nedenleri, Tedavisi | Özel Sağlık Bel Ağrısı.İç.Hastalıklar.Kanser.Güzellik,Bitki,Faydaları
reklam

Dügün Tv Aydin Çine

itemizde yer alan yazılar çeşitli kaynaklardan derlenmiş olup sadece bilgilendirme amaçlıdır. Kesinlikle ilaç olarak sunulmamaktadır. Bu bilgilerden istifade şekli kişinin kendi sorumluluğundadır. Rahatsızlığınızın tedavisi için lütfen bir doktora danışınız.

Takıntı Hastalığı Nedenleri, Tedavisi

Yazar fotoahmet 5 Mayıs 2016 Perşembe 0 yorum
Takıntı Hastalığı Nedir:
Tıp dilinde obsesif kompulsif bozukluk adlandırılan takıntı hastalığı kişinin yaşantısını oldukça etkileyen psikolojik hastalıktır.Ülkemizde ve dünya genelinde yaygın olarak rastlanılan hastalıklardan olan takıntı hastalığını çoğu kişi hastalık olduğunu bilmeden yaşamaktadır.Oysa takıntı hastalığı ciddiye alınması gereken bireyin sosyal yaşantısını baltalayan bir hastalıktır.

Takıntı Hastalığı Belirtileri:
Eğer sizde şu düşünceler sürekli mevcut ve rahatasız olduğunuz halde düşünmekte alıkoyamıyorsanız takıntı hastalığınız olabilir;
  • Sürekli aynı düşünce de takılıp kalma durumu
  • Saçma olduğunu bildiğiniz halde yaptığınız yada yapmadığınız bir durum sürekli zihninizi meşgel ediyorsa
  • Sizin için bir kanun gibi katı hale gelmiş bir takım alışkanlıklarınız buluyorsa
sizde takıntı hastalığı olma ihtimali bir hayli güçlüdür.Biraz daha açmak gerekirse takıntı hastalığı yaşayan kişilerin büyük bir kısmında temizlik hastalığı bulunur.Her tarafın temiz olmasını ister öyleki bir misafir gelip gittiğinde bütün evi baştan sona temizleme ihtiyacı hisseder.Birinin dokunduğu nesneyi almaya imtina eder.Sürekli elini yıkamak güdüsü içindedir.
Takıntı hastalığında görülen başka durumlardan biri ise kendisinin yada çevresinde birinin öleceği durumuna kendini şartlandırmasıdır.Sürekli olarak bu düşünceye bağlı kalır.İstese bile bunları düşünmekten başka bir iş yapamaz hale gelir.Takıntı hastalığı için bu tip örnekleri daha da fazla çoğaltmak mümkündür.
Takıntı Hastalığı tedavisi:
Takıntı hastalığı için mutlaka profesyonel yardım almak gerekir.Kendi kendine geçer düşüncesi bu hastalıkta pek görülen bir durum değildir.Profesyonel yardım almanın yolu ise mutlaka psikiyatra başvurmaktan geçer.Psikiyatr hastalığınızın derecesine göre size ilaç tedavisi önermesi ihtimali bir hayli fazladır.Psikiyatr takıntılı olduğunuzun konunun üstüne gitme hususunda size yardımcı olacaktır.Kişinin bu takıntılarından kurtulması ve içinde bulunduğu yaşama uyum sağlaması açısından kısa sürede tedavi edilmesi şarttır.

Hiç yorum yok: