Şap Nedir, Şap Ne İşe Yarar | Özel Sağlık Bel Ağrısı.İç.Hastalıklar.Kanser.Güzellik,Bitki,Faydaları
reklam

Dügün Tv Aydin Çine

itemizde yer alan yazılar çeşitli kaynaklardan derlenmiş olup sadece bilgilendirme amaçlıdır. Kesinlikle ilaç olarak sunulmamaktadır. Bu bilgilerden istifade şekli kişinin kendi sorumluluğundadır. Rahatsızlığınızın tedavisi için lütfen bir doktora danışınız.

Şap Nedir, Şap Ne İşe Yarar

Yazar fotoahmet 6 Mayıs 2016 Cuma 0 yorum
Şap Nedir
Şap farklı bir tuz çeşididir.Önceleri tekstil sektöründe farklı amaçlar için kullanılmaktaydı.Ama şu an onun yerine alüminyum sülfat tercih edilmektedir.Şapı tad olarak tanımlayacak olursak hafifi buruk tadı bulunur.Suya atıldığı zaman ise kolayca eriyebilen maddedir.Şapın evlerde kullanılan yanı ise yoğunluğunun diğer tuzlara oranla daha fazla olmasıdır.Şapın diğer bir anlamı ise hayvanlarda ölüme yol açan hastalıktır.Bileşik olan şap ile hayvan hastalığı olan şap birbirinden çok farklı kavram olup sadece isim benzerliği bulunmaktadır.
(Şap tozunun görünümü bu şekildedir)

Şap Ne İşe Yarar
Şap tahmin edildiği üzere cinsel dürtüleri azaltması için kullanıldığı sanılan maddedir.Özellikle asker,yurt gibi toplu yaşam koşullarının zorunlu olduğu yerlerde şap kullanıldığı yönünde şehir efsaneler dolaşır.Ama bunlar sadece şehir efsanesinden ibarettir.Özellikle askerlik gibi durumlarda ”yemeklerde şap var” cümlesi kişiler arasında oldukça fazla kullanılır.Belki psikolojik olabilir.Ama gerçek olan durum varsa şap kesinlikle cinsel isteği azaltmaz.Yapılan araştırmalarla da kanıtlanmıştır.Ama insanın içinde bulunmuş olduğu ruh haliyle şap kullanıldığını düşünmesi normal sayılabilir.
Şap farklı sorunlara çare olarak kullanılıyor.O sorunlar arasında ağız yarası, yatalak hastalarda sırtlarında çıkan yaraları geçirmek için, sivilce ve basur gibi sorunlar şapın iyi geldiği söylentiler arasındadır.Ama sadece söylentidir, kanıtlanmış herhangi bir geçerliliği bulunmaz.

Hiç yorum yok: