Kramp Nedenleri, Kramp Tedavisi | Özel Sağlık Bel Ağrısı.İç.Hastalıklar.Kanser.Güzellik,Bitki,Faydaları
reklam

Dügün Tv Aydin Çine

itemizde yer alan yazılar çeşitli kaynaklardan derlenmiş olup sadece bilgilendirme amaçlıdır. Kesinlikle ilaç olarak sunulmamaktadır. Bu bilgilerden istifade şekli kişinin kendi sorumluluğundadır. Rahatsızlığınızın tedavisi için lütfen bir doktora danışınız.

Kramp Nedenleri, Kramp Tedavisi

Yazar fotoahmet 6 Mayıs 2016 Cuma 0 yorum
Kramp çok sık karşılaşılan sorundur.Özellikle spor yapan kişilerde çok yaygın görülür.Krampı tanımlamak gerekirse kaslarda bir anda meydana gelen ani kasılma durumuna kramp denir.Krampta kasılma ile birlikte şiddetli bir ağrıda görülür.Kramp yetişkinlerde daha çok görülür.Ama çocuklarda da görüldüğü olabiliyor.Krampın tehlikeli olduğu bazı durumlar vardır.Havuz yada deniz gibi yerlerde aniden gerçekleşen kramp sizin boğulmanıza dahi neden olabilir.Bu gibi durumlarda sakin olarak karaya çıkmanız gerekir.

Krampın nedenleri,kramp neden olur
  • Krampa en çok neden olan faktör elbette kasların aşırı şekilde zorlanmasıdır.
  • Sürekli bir pozisyonda kalmakta krampa neden olabilir.
  • Aşırı yorgunluk ve buna mütakip su kaybının oluşması kramp nedenlerindendir.
  • Potasyum,kalsiyum ve magnezyum gibi mineral eksikliği sonucu kramp gerçekleşebilir.
  • Spor yapmaya başlanmadan önce ısınma hareketlerinin yapılmaması da kramp sebepleri arasında yer alır.
  • Kullanılan ilaçlarda kramp sorununa yol açabilir.Özellikle de idrar söktürücü ilaç kullanılıyorsa ilacın prospektüsü okunmalı ve kramp görülmesinin yan etkiler arasında olup olmadığına bakılmalı.
  • Şeker hastalığı ve alkol tüketimi gibi durumlarda kramp sebeplerindendir.
Kramp tedavisi:
Futbol maçları izleyenler bilecektir kramp sorununu çözmek için o hareketi yapmak son derece faydalıdır.Ellerinizi sert bir zemine koyun, kramp giren bacağı mümkün olabildiğince geriye doğru kaldırın sağlam olan bacağınızla da yaylanın.Kramp sorununun en basit çözümü budur.Ama sürekli görülen kramp sorunu için doktora başvurmalısınız.Çeşitli vitamin ve mineral eksiklerine bağlı kramp sorunu görülüyorsa çözümün tek yolu doktor muayenesidir.

Hiç yorum yok: