Kaplıcaların Faydaları | Özel Sağlık Bel Ağrısı.İç.Hastalıklar.Kanser.Güzellik,Bitki,Faydaları
reklam

Dügün Tv Aydin Çine

itemizde yer alan yazılar çeşitli kaynaklardan derlenmiş olup sadece bilgilendirme amaçlıdır. Kesinlikle ilaç olarak sunulmamaktadır. Bu bilgilerden istifade şekli kişinin kendi sorumluluğundadır. Rahatsızlığınızın tedavisi için lütfen bir doktora danışınız.

Kaplıcaların Faydaları

Yazar fotoahmet 6 Mayıs 2016 Cuma 0 yorum
Kaplıca Nedir: Yer altından çıkan insan sağlığına faydalı olduğu bilinen kaynak suların çıktığı yere hamama benzer görünümde yapılmış olan yerlere kaplıca denmektedir.Ülkemiz kaplıcalar bakımından oldukça zengindir.Hemen hemen her bölgemizde kaplıcalara rastlamak mümkündür.Kaplıcaların çok olması dolayısıyla da kaplıca turizmi yaygın olarak yapılmaktadır.İnsanlar sorunlarına çare bulabilmek için belirli dönemler sıkça kaplıcalardan faydalanmaktadır.Kaplıcaların belirli mevsimleri bulunur.Genelde 15 mayıs-15 eylül tarihler arası olur.
Neden kaplıcalar tercih edilmeli: Kaplıcaların şifalarından tam anlamda faydanalabilmek için minimum 3 hafta kalınması önerilir.Genelde belirli yaşa ulaşmış insanlar kaplıcaları tercih ederler.Ama her yaştan insandan kaplıcaların şifasından yararlanmalıdır.Hem insanların stresten arınarak ruh temizliğini sağlayıp rahatlatmasının yanında hemde insanların başına bela olan tıbbi olarak gerekeni yapıp fayda göremeyen insanlar için farklı alternatif kaynağı oluyorlar.Kaplıcalar pek çok hastalık için olumlu etkiler yapmaktadır.Hem tatil yapmak hemde sağlıklı olabilmek için kaplıcalara gereken önemi vermeli ve fırsat buldukça kaplıca tatili yapmayı adet haline getirmeliyiz.Kaplıcanın pek çok hastalığa faydası bulunur.İşte o faydalarından bazıları şöyledir;

Kaplıcanın Faydaları
  • Astım,bronşit ve üst solunum yolu rahatsızlıklarına
  • Akne,egzema,ürtiker gibi cilt hastalıklarına
  • Dolaşım bozuklukları,hipontansiyon,kalp hastalıkları gibi sorunlara
  • Obezite,diyabet,gut,karaciğer ve mide hastalıklarına
  • Böbrek ve merkezi sinir sistemi sorunlarına
  • Tıbbın kesim çözüm üretemediği sedef hastalığına karşı
Kaplıcaların son derece faydalı olduğu bilinmektedir.

Hiç yorum yok: