İt Dirseği (Arpacık) Tedavisi | Özel Sağlık Bel Ağrısı.İç.Hastalıklar.Kanser.Güzellik,Bitki,Faydaları
reklam

Dügün Tv Aydin Çine

itemizde yer alan yazılar çeşitli kaynaklardan derlenmiş olup sadece bilgilendirme amaçlıdır. Kesinlikle ilaç olarak sunulmamaktadır. Bu bilgilerden istifade şekli kişinin kendi sorumluluğundadır. Rahatsızlığınızın tedavisi için lütfen bir doktora danışınız.

İt Dirseği (Arpacık) Tedavisi

Yazar fotoahmet 6 Mayıs 2016 Cuma 1 yorum
Arpacık ile it dirseği aynı hastalıktır.Halk arasında genelde it dirseği olarak bilinir.İt dirseği göz kapakcıklarında oluşan iltihaplı olan bezelerdir.İt dirseğinde ayrıca ağrıda görülen durumlardandır.İt dirseği oluşumuna neden olan bazı faktörler bulunur.Stres,çevresel ortam,başka kişilerin havlusunu kullanma,göz kapaklarında ki sorunlar gibi nedenlerden dolayı it dirseği sıkça görülür.
Genelde it dirseği çok önemsenmez.Kendi kendine geçeceği sanılır.İt dirseğinin farklı yönlerinden biride siz hastalığı atlattığını düşünseniz dahi o aslında kendini geriye çekmiştir.Hastalık tamamen yok olmamıştır.Yine it dirseği tekrarlar.İt dirseğinin sürekli aynı yerde çıkacak beklenikmesi yanlıştır.Göz kapaklarında onlarca yağlı bezeler bulunur.Bu nedenle farklı farklı yerlerde de it direği görüldüğü olur.
İt dirseği türleri:
Tek çeşit it dirseği yoktur.Hekimler it dirseği sorununu iki kategoriye ayırır.Bunlar; kronik ve akut it dirseğidir.Birde iç arpacık ve dış arpacık ayrımı bulunur.Eğer sorun göz kapağının dış çevresinde devam ediyorsa buna dış arpacık, eğer enfeksiyon gözün içine doğru yol alırsa buna da dış arpacık denmektedir.
İt Dirseği tedavisi
İt dirseği sorununu ciddiye almak gerekir.En nihayetinde it dirseğinin bir enfeksiyon olduğu unutulmamalıdır.Mutlaka doktorunuza başvurmalısınız.Onun yönlendirmesi ile birlikte genelde ilaç ve bir takım damlalar verilir.Eğer it dirseği gözü tehdit edecek kadar kötü duruma geldiyse.Küçük cerrahi müdahalede gerektirebilir.İlaçla tedavide üstelik arpacığın sürekli tekrarlamasınında önüne geçilir.

1 yorum:

  1. Genelde it dirseği veya arpacık olarak bilinen hastalık, göz kliniği bakımından iki ayrı gruba ayrılır. Aniden ortaya çıkan (akut) ya da uzun süre süren (kronik) bir enfeksiyon hastalığıdır. Göz kapağının içerisinde bulunan kıkırdak şeklindeki yapının akut veya kronik iltihap olarak bilinir.

    YanıtlaSil