Fesleğen ve Fesleğenin Faydaları | Özel Sağlık Bel Ağrısı.İç.Hastalıklar.Kanser.Güzellik,Bitki,Faydaları
reklam

Dügün Tv Aydin Çine

itemizde yer alan yazılar çeşitli kaynaklardan derlenmiş olup sadece bilgilendirme amaçlıdır. Kesinlikle ilaç olarak sunulmamaktadır. Bu bilgilerden istifade şekli kişinin kendi sorumluluğundadır. Rahatsızlığınızın tedavisi için lütfen bir doktora danışınız.

Fesleğen ve Fesleğenin Faydaları

Yazar fotoahmet 6 Mayıs 2016 Cuma 0 yorum
Reyhan ismiylede bilinen fesleğen bitkisi hakkında bir takım bilgiler vermek gerekirse sıcak ve kuru iklim tiplerinde yetişen bir bitki türüdür.Soğuğa karşı aşırı duyarlı olması nedeniyle bu tip bölgelerde fazla yetişmez.Fesleğen bitkisi ülkemizde çok farklı şekillerde kullanılarak tüketilir.İster kurutarak ister yemeğini yaparsak istersenizde fesleğen çayı yaparak bu faydalı bitkiden yararlanmanız mümkündür.Hatta süs amacıyla da kullanılabilen fesleğen bitkisini cam önlerinde saksılarda da görebilirsiniz.
Fesleğen ülkemizde genel olarak çok tüketilen bitkilerden değildir.Oysa fesleğenin insan sağlığına keşfeden pek çok ülkede çeşit çeşit fesleğenden yemekler yapılmaktadır.Fesleğeni faydalarından dolayı mucize bitki olarak tanımlayan Erkan Topuz pek çok hastalığa karşı oldukça faydalı olduğunu belirtiyor.Erkan Topuz fesleğen tüketmeyi düşünenler için taze fesleğenin daha faydalı olduğunu belirtiyor.

Fesleğenin faydaları:
  • Fesleğen doğal bir sakinleştirici olarak nitelendirilebilir.Bu sakinleştirici özelliğinden dolayı sinir ve stres gibi sorunları bulunanların fesleğen tüketmesi tavsiye edilir.
  • Mide için son derece olumludur sindirime yardımcı olmasının yanında mide ağrılarına karşıda iyi gelir.
  • Romatizmanın olumsuz etkilerini azaltır.
  • Fesleğenin özsuyunu elde edip böcek yaralanmaları ve sokmalarına karşı kullanırsanız faydalı olacaktır.
  • Anne sütünü artırıcı etkisinin yanında migren,sara ve boğmaca gibi hastalıklara karşı yararlıdır.
  • Çaresi bulunmayan diyabet hastalığına karşı fesleğen faydalıdır.
  • Baş ağrısı, şişkinlik, spazm ve balgam gibi çeşitli sorunlara karşı fesleğen son derece yararlıdır.

Hiç yorum yok: