Çocuklarda Obezite | Özel Sağlık Bel Ağrısı.İç.Hastalıklar.Kanser.Güzellik,Bitki,Faydaları
reklam

Dügün Tv Aydin Çine

itemizde yer alan yazılar çeşitli kaynaklardan derlenmiş olup sadece bilgilendirme amaçlıdır. Kesinlikle ilaç olarak sunulmamaktadır. Bu bilgilerden istifade şekli kişinin kendi sorumluluğundadır. Rahatsızlığınızın tedavisi için lütfen bir doktora danışınız.

Çocuklarda Obezite

Yazar fotoahmet 6 Mayıs 2016 Cuma 0 yorum

Genç yaşta alınan fazla kilolar risk faktörünü fazlasıyla tetiklediği için özellikle çocuklarda obezite oluşum riskini iyi bilmek ve önlem almak yerinde bir davranış olacaktır. Çocuklar bazı durumlarda obezite olmaya daha yatkın olurlar.
Çocuklarda obezite neden olur:
Yeterince anne sütü kullanan çocuğun anne sütünden yararlanamayan çocuğa oranla obezite olma ihtimali daha düşüktür. Fazla şeker tüketimi, doğal olmayan yiyeceklerle beslenme ve asitli içeceklerin fazla tüketilmesi çocuklarda obezite riskini tetiklemektedir.Özellikle fast-food tarzı hazır gıdaların tüketiminin obezite açısından oldukça zararlı olduğunu uzmanlar belirtiyor.Çocuklarda metabolizmanın sorunsuz çalışabilmesi için yetişkinlere oranla daha fazla egzersiz ve hareket yapmaları gerekmektedir. Çocukların bu nedenle gün içerisinde hareket etmelerini uzak tutacak aktivitelerden uzak durmaları gerekmektedir.
Çocuklarda obezite olma riski:
Yurt dışında yapılan araştırmalar düşük gelirli ailelerin çocuklarının obez olma riskinin daha fazla olduğunu ortaya koymuştur. Bu araştırmaların sonucu doğrudan beslenme alışkanlıklarıyla ilgilidir. Bunun yanında ailesinde, akrabalarında şişman bireyler bulunan çocukların obez olma ihtimali diğer çocuklara göre fazladır. Buna genel olarak obez olmada ailevi etmenler olarak söyleyebiliriz. Çocuklarda ve ergenlik dönemindeki gençlerde yetişkin bireylere nazaran obezite tedavisi daha zordur.Bu nedenle obezite probleminin daha fazla ilerlemesinin önüne geçmek ve kilo artışının ileri boyutlara ulaşmasını engellemek gerekiyor.Zira kilo artışı daha fazla oldukça obezitenin tedavisi daha fazla güçleşecektir.Ayrıca genç yaşlarda kontrol altına alınmayan obezite ciddi hastalıkların ortaya çıkmasına yol açacağı gerçeği yadsınmamalıdır.Bu hastalıklar dışında obezite çocukların sosyal ortamda dışlanması gibi problemlere yol açabilir.Fazla kiloları nedeniyle çocuk hayattan soyutlanabilir.Bu nedenlerden dolayı obezite ciddi bir problemdir ve önemi kavranmalı vakit geçmeden gerekli önlemler alınmalıdır.

Hiç yorum yok: