Brokoli Faydaları | Özel Sağlık Bel Ağrısı.İç.Hastalıklar.Kanser.Güzellik,Bitki,Faydaları
reklam

Dügün Tv Aydin Çine

itemizde yer alan yazılar çeşitli kaynaklardan derlenmiş olup sadece bilgilendirme amaçlıdır. Kesinlikle ilaç olarak sunulmamaktadır. Bu bilgilerden istifade şekli kişinin kendi sorumluluğundadır. Rahatsızlığınızın tedavisi için lütfen bir doktora danışınız.

Brokoli Faydaları

Yazar fotoahmet 6 Mayıs 2016 Cuma 0 yorum
İbrahim Saraçoğlu brokoli hakkında çok uzun araştırmalar yaptığını belirtiyor.İbrahim Saraçoğlu brokolinin faydalı olmadığını iddia eden kişilere karşı uzun yıllar yaptığı ciddi çalışmalar neticesinde Türkiye’de brokolinin yararlarını bir türlü anlatamamasına rağmen dünyanın büyük sitelerinde brokolinin faydalı ile ilgili çalışmalar epey rağbet gören seviyede.Brokoli Bizans döneminden beri tüketilmesine rağmen uzun yıllar tüketimi fazla gerçekleşen sebzeler arasında olmadı.Bunla birlikte son yıllarda yine çokça tüketilmeye başlandı.

Brokoli ve karnıbahar birbirlerini çok benzeyen ikilidir.Brokoli karnıbahara göre daha yeşil olmasıyla ayırt edilir.Faydası açısından değerlendirme yapılacak olursa brokoli karnınahara göre kat kat daha şifalıdır.Brokoli tam bir c vitamini deposu özelliğindedir.İnsanın ihtiyacı olan c vitaminin 2 katını tek başına brokoli karşılayabilecek niteliktedir.Bu faydalarına rağmen brokoli pek tüketilen ve sevilen sebzelerden değildir.Özellikle erkekler brokoliden oldukça nefret eder.Oysa ki brokolinin insan sağlığına o kadar faydası bulunur ki değil nefret etmek bol bol tüketmek gerekir.Brokolinin bazı faydaları şunlardır;
Brokoli faydaları:
  • Hormonun dengelenmesini sağlar.
  • Antioksidan özelliği vardır.
  • Menepoz döneminin olumsuz etkilerini azaltıcıdır.
  • Kemik erimesini önler.
  • Göğüste oluşan fibrokist için faydalıdır.
  • Çağımızın en çok can alan hastalıklarından olan kansere karşı brokolinin koruyucu yararı bulunuyor.
  • Anemi yani kansızlık problemi yaşayanların brokoli tüketmesi tavsiye edilir.Zira brokoli bu soruna karşıda faydalıdır.

Hiç yorum yok: