Böbrek ve İdrar Yolu Taşları Tedavisi | Özel Sağlık Bel Ağrısı.İç.Hastalıklar.Kanser.Güzellik,Bitki,Faydaları
reklam

Dügün Tv Aydin Çine

itemizde yer alan yazılar çeşitli kaynaklardan derlenmiş olup sadece bilgilendirme amaçlıdır. Kesinlikle ilaç olarak sunulmamaktadır. Bu bilgilerden istifade şekli kişinin kendi sorumluluğundadır. Rahatsızlığınızın tedavisi için lütfen bir doktora danışınız.

Böbrek ve İdrar Yolu Taşları Tedavisi

Yazar fotoahmet 5 Mayıs 2016 Perşembe 0 yorum
Böbreklerle ilgili en yaygın görülen sorunların başında böbreklerde oluşan taş ve kumlar gelir.Bu sorunu yaşayanlar bilecektir.İnanılması güç bir ağrı ile baş etmek zorunda kalırlar.Bu nedenle doktora gitme durumu bu tip hastalıklarda pek geciktirilmez.Zira böbrek taşı ağrısı çok başka ve şiddetli bir ağrıdır.Böbrek taşını düşürme için uygulanan çeşitli yöntemler bulunur.Doktorunuz sizin için hangi yöntemin daha uygun olacağını belirledikten sonra uygulama safhasına geçilir.Seçilecek yöntemde çeşitli faktörler yer alır.Taşın büyüklüğü, yaş, kilo ve yaşanan kronik hastalıklar gibi çeşitli etmenler göz önüne alınır ve uygun tedavi yöntemi doktor tarafından belirlenir.Böbrek taşı tedavisinde kullanılan tedavi yöntemleri şunlardır;

İlaç ve Düşürme ile Tedavisi: Bazı taşlar kendiliğinden yada ilaç desteği ile düşer.Bu taşlar genellikle çapı 0.5 cm’den küçük taşlardır.Eğer bu küçük taş böbreği tehlikeli bir şekilde tehdit etmiyorsa ve tam sıkışmamışsa bu tedavi yöntemi kullanılır.Bu tedavide zaman ve sabır çok önemlidir.Bu düşmesini bekleme döneminde ağrı kesici ve bolca sıvı alınmalıdır.
Taş Kırma Tedavisi: Cihazlar yardımıyla taşa şok dalgalar gönderilerek taşın kırılması sağlanır.Yalnız kırılan taşın parçacıklarının düşmesi için zamana ihtiyaç vardır.Ancak her taş kırılır gibi bir düşünce olsada bazı taşlar kırılmayabilir,böyle taşlar bu şok dalgalara dayanıklıdır ve hiçbir şekilde kırılmazlar.
Ameliyat ile Tedavi: Bu Ameliyat yöntemi modern taş kırma tekniği geliştikten sonra pek kullanılmamaya başlandı.Ancak bazı kırılmayan veya idrar yolunun darlığından dolayı taş düşmezse ameliyat yöntemi kullanılır.
Endoskopik Yöntemi: İdrar yolundaki taşların kırılması için uygulanan bir yöntemdir.Bu yöntem özel cihazlarla uygulanır.Bu yöntem ile idrar yolundaki taşlar kırılır ve dışarı çıkartılabilir.

Hiç yorum yok: