Balık Yağının Faydaları | Özel Sağlık Bel Ağrısı.İç.Hastalıklar.Kanser.Güzellik,Bitki,Faydaları
reklam

Dügün Tv Aydin Çine

itemizde yer alan yazılar çeşitli kaynaklardan derlenmiş olup sadece bilgilendirme amaçlıdır. Kesinlikle ilaç olarak sunulmamaktadır. Bu bilgilerden istifade şekli kişinin kendi sorumluluğundadır. Rahatsızlığınızın tedavisi için lütfen bir doktora danışınız.

Balık Yağının Faydaları

Yazar fotoahmet 6 Mayıs 2016 Cuma 0 yorum
Uzmanlar genelde yağların tüketilmesini fazla önermezler.Bunun temel sebebi kilo aldırması ve ileride yaşanacak sağlık problemlerine zemin hazırlanmasından dolayıdır.Ama balık yağını kullanılması insan üzerinde mucize etkiler yapıyor.Yaşam iksiri olarak tanımlanan balık yağının genç,yaşlı,hamile farketmeksizin her türlü insan kullanabilir.Balık yağı insan sağlığı açısından son derece faydalı olduğu bilinen omega-3 ve omega6 bakımından oldukça zengindir.Bu nedenle hasta olmayı beklememek ve sağlıklı kalabilmek için balık yağı tüketmenin önemi büyüktür.Eczanalerden rahatlıkla balık yağını edinmek mümkündür.Herhangi bir reçeteye tabi olmayan balık yağı eczanelerde kapsül şeklinde satılmaktadır.Günde 1-3 arası balık yağı kapsüllerinden tüketilmesi tavsiye ediliyor.
(Balık yağı kapsüllerinin rengi sarı ve şeffaftır.

Balıkyağı faydaları:
  • Balık yağı hakkında bilinen yanlış yargılardan biride şişmanlatmayı sağlağıdır.Balık yağının böyle bir özelliği yoktur.Şişmanlatmaz.
  • Günde 1-2 kapsül balık yağı kullanımı yeterlidir.Ama kronik hastalığınız varsa doktor tavsiyesi ile 5-6 kapsüle kadar sayıyı artırabilirsiniz.
  • Balık yağı az miktarda olsa insana enerji verir.
  • Çocuklarda kullanılan balık yağı zeka gelişimine yardımcı olur.
  • Diyabet hastalarıda balık yağı kullanabilir.Diyabetin yol açtığı zararlara karşıcı önleyicidir.
  • Balık yağı omega-3 içermesi sebebiyle tümor oluşumunu engellediği ve yavaşlattığı bilinmektedir.
  • Omega-3’ün insan sağlığı için pek çok yararı bulunuyor.Beyin, kalp sağlığı için balık yağı tüketmenin önemi çok büyüktür.

Hiç yorum yok: