Arı Sokmasına Ne İyi Gelir | Özel Sağlık Bel Ağrısı.İç.Hastalıklar.Kanser.Güzellik,Bitki,Faydaları
reklam

Dügün Tv Aydin Çine

itemizde yer alan yazılar çeşitli kaynaklardan derlenmiş olup sadece bilgilendirme amaçlıdır. Kesinlikle ilaç olarak sunulmamaktadır. Bu bilgilerden istifade şekli kişinin kendi sorumluluğundadır. Rahatsızlığınızın tedavisi için lütfen bir doktora danışınız.

Arı Sokmasına Ne İyi Gelir

Yazar fotoahmet 6 Mayıs 2016 Cuma 0 yorum
Arı Sokması Nedir
Genellikle yaz aylarında çok sık görülen arı sokması durumu hayati tehlike oluşturan neticelerden değildir.Arı sokmasının kişide bir takım alerjik reaksiyonlara neden olması kişi için tehlike oluşturabilir.Bunun dışında genellikle arı sokulan bölgede şişme, hafif ağrı, kızarıklık ve kaşıntı gibi belirtilere neden olabilir.Bu belirtileri çoğunluk 2-3 gün içerisinde geçmeye başlar.Eğer arı sokmasıyla birlikte alerji bulunuyorsa baş dönmesi, kusma ve nefes alıp verirken ciddi şekilde zorlanma gibi belirtilere neden olur.Bunlar görülüyorsa eğer hiç vakit geçirmeden doktora gitmek şarttır.Bu belirtiler görüyorsa hayati tehlikeniz dahi olabilir.Kesinlikle ciddiye alınmak gerekir.Eğer bu belirtiler dışında olan şişme, hafif ağrı ve kızarıklık görülüyorsa bunun için aşağıdaki önerileri ugyulayarak kısa zamanda arı sokmasının etkilerinden kurtulmanız mümkündür.
Arı Sokmasına ne iyi gelir
  • Arı sokmasında derinin içerisinde kalan iğneyi çıkarmaya çalışmak yanlış davranışlardan biridir.Bunun yapılması iğne içerisinde bulunan zehirin iyice deri içerisine nüfus etmesini sağlayacaktır.
  • Arı sokmasında ilk yapılacak iş bölgeyi bol bol su ile yıkamaktır.
  • Eğer arı sokması ağız içi yada burun deliği gibi önemli bölgelerde ise vakit geçirmeden doktora gitmekte fayda var.
  • Eğer arı sokması olan bölge el,ayak,kol gibi bölgeler ise mümkün olabildiğince hareket ettirmemeye çalışmak gerekir.
  • Arının türüne göre çeşitli yöntemler uygulanabilir.Bal arısı sokmasında karbonatlı suyun bölgeye tatbiki yapılabilir.Eşek arısı sokmasından ise sirke uygulanabilir.
  • 2 tanede farklı bitkisel yöntem arı sokmasına karşı faydalı olabilir.İlki maydanoz dövüldükten sonra bölgeye sürülür.İkincisi bir miktar taze nane ağızda iyice çiğnendikten sonra bölgeye konur.

Hiç yorum yok: