Dügün Tv Aydin Çine
Gereken Sifali Bitkiler: Koyunkiran otu, Sögüt kabugu, Dere otu, Üzerlik otu, Kaplan otu, Kantaron
Hazirlanis Sekli: * Koyunkiran otu, yirmi dakika süreyle kaynar suda birakilarak demleme saglanir. Demlemeden süzülerek elde edilen sivi bir kaba bosaltilarak dinlendirilir. Dinlendirilen sividan, bir fincan suya iki çorba kasigi karistirilarak, yemeklerden önce ve sonra birer fincan içilir.
* Ufalanmis sögüt kabuklari, yarim saat süreyle suda kaynatilarak süzülür. Süzülerek elde edilen sivi bir kaba bosaltilarak, serin bir yerde dinlendirilir. Dinlendirilen sividan içme suyuna karistirilarak, günde üç bardak isitilarak içilir.
* Dere otu, üzerlik otu ile birlikte on dakika süreyle suda kaynatilir. Sikilarak elde edilen posaya, lapa kivamina gelinceye kadar, dövülmüs kantaron çiçegi tozu ilave edilerek karistirilir. Hazirlanan lapadan, yemeklerden önce bir tatli kasigi yenir.
Hazirlanis Sekli: * Koyunkiran otu, yirmi dakika süreyle kaynar suda birakilarak demleme saglanir. Demlemeden süzülerek elde edilen sivi bir kaba bosaltilarak dinlendirilir. Dinlendirilen sividan, bir fincan suya iki çorba kasigi karistirilarak, yemeklerden önce ve sonra birer fincan içilir.
* Ufalanmis sögüt kabuklari, yarim saat süreyle suda kaynatilarak süzülür. Süzülerek elde edilen sivi bir kaba bosaltilarak, serin bir yerde dinlendirilir. Dinlendirilen sividan içme suyuna karistirilarak, günde üç bardak isitilarak içilir.
* Dere otu, üzerlik otu ile birlikte on dakika süreyle suda kaynatilir. Sikilarak elde edilen posaya, lapa kivamina gelinceye kadar, dövülmüs kantaron çiçegi tozu ilave edilerek karistirilir. Hazirlanan lapadan, yemeklerden önce bir tatli kasigi yenir.
Hiç yorum yok: