Ağız Yarası | Özel Sağlık Bel Ağrısı.İç.Hastalıklar.Kanser.Güzellik,Bitki,Faydaları
reklam

Dügün Tv Aydin Çine

itemizde yer alan yazılar çeşitli kaynaklardan derlenmiş olup sadece bilgilendirme amaçlıdır. Kesinlikle ilaç olarak sunulmamaktadır. Bu bilgilerden istifade şekli kişinin kendi sorumluluğundadır. Rahatsızlığınızın tedavisi için lütfen bir doktora danışınız.

Ağız Yarası

Yazar fotoahmet 5 Mayıs 2016 Perşembe 0 yorum
Gereken Sifali Bitkiler:Ahududu yapragi, Sögüt yapragi, Yulaf unu, Gelincik, Hashas tohumu, Sanginer kökü, Susam yagi, Sirke
Hazirlanis Sekli:* Ahududu yapraklari, sögüt yapraklari ile birlikte sert bir zeminde dövülerek ezilir. Ezilen karisima, merhem kivamina gelinceye kadar yulaf unu karistirilarak sirke ile yogrulur. Hazirlanan merhem, susam yagi ile yumusati­larak yemeklerden sonra agzin yarali mahaline sürülür.
* Taze derlenmis gelincik yaprak ve tomurcuklari, hashas tohumlan ile birlikte havanda dövülerek ezilir. Ezilen karisima, pomad kivamina gelinceye kadar yulaf unu karistirilarak sirke ile yogrulur. Hazirlanan pomad, susam yagi ile yumusatilarak yemeklerden sonra agizin yarali mahaline sürülür.
* Sanginer kökü, gelincik tomurcuklari ile birlikte sert bir zeminde dövülerek ezilir. Ezilen karisim, yirmi dakika süreyle sirkeli suda kaynatilir. Sikilarak elde edilen po­saya yulaf unu karistirilarak, merhem kivamina gelinceye kadar yogrulur. Hazirlanan merhemden tedavi süresince ve agizin yarali mahaline sürülür.
 

Hiç yorum yok: