Adele Romatizması | Özel Sağlık Bel Ağrısı.İç.Hastalıklar.Kanser.Güzellik,Bitki,Faydaları
reklam

Dügün Tv Aydin Çine

itemizde yer alan yazılar çeşitli kaynaklardan derlenmiş olup sadece bilgilendirme amaçlıdır. Kesinlikle ilaç olarak sunulmamaktadır. Bu bilgilerden istifade şekli kişinin kendi sorumluluğundadır. Rahatsızlığınızın tedavisi için lütfen bir doktora danışınız.

Adele Romatizması

Yazar fotoahmet 5 Mayıs 2016 Perşembe 0 yorum
Apele Incelmesi:
Bulunmasi Gereken Sifali Bitkiler:
Afyon çiçegi (Karahashas), Maydanoz, Aci marul (Cebeli marul), Farekulagi otu, Sirke, Zeytinyagi
Hazirlanis Sekli:
* Afyon çiçekleri, tuzlu suda on bes dakika süreyle kaynatilir. Süzülerek elde edilen posaya, dövülmüs may­danoz tozu ilave edilerek, lapa kivamina gelinceye kadar yogrulur. Hazirlanan lapa, zeytinyagi ile yumusatildiktan sonra, agriyan yere konarak bandajlanir.
* Dilimlenmis aci marul yapraklari, sirkeli suda yirmi dakika süreyle kaynatilir. Süzülerek elde edilen posaya, dövülmüs maydanoz ilave edilerek lapa kivamina ge­linceye kadar yogrulur. Hazirlanan lapa, zeytinyagi ile yumusatildiktan sonra agriyan mahale konarak ban­dajlanir.
* Farekulagi otu, sirkeli suda yirmi dakika süreyle kay­natilir. Süzülerek elde edilen posaya, dövülmüs marul ilave edilerek lapa kivamina gelinceye kadar yogrulur. Hazirlanan lapa, zeytinyagi ile yumusatildiktan sonra, agriyan yere konarak bandajlanir.
Apele Romatizmasi:
Bulunmasi Gereken Sifali Bitkiler:
Çoban düdügü, Aci çigdem,Taze patates, Tilki üzümü (Bögürtlen), Arpa unu, Sirke, Zeytinyagi
Hazirlanis Sekli:
* Çoban düdügü otu, on bes dakika süreyle tuzlu suda kaynatilir. Sikilarak elde edilen sivi, bir kaba bosaltilarak dinlendirilir. Dinlendirilen sividan banyo suyuna karisti­rilarak yatmadan önce banyo yapilir.
* Rendelenmis taze patatesler, aci çigdemle birlikte sir­keli suda yirmi dakika süreyle kaynatilir. Sikilarak elde edilen posa, merhem kivamina gelinceye kadar arpa unu ilave edilerek yogrulur. Hazirlanan merhem, zeytinyagi ile yumusatildiktan sonra, agriyan mahale sürülür.
* Tilki üzümü, yirmi dakika süreyle sirkeli suda kay­natilir. Sikilarak elde edilen posaya, arpa unu karistirila­rak lapa kivamina gelinceye kadar yogrulur. Hazirlanan lapa, zeytinyagi ile yumusatildiktan sonra agriyan yere konarak bandajlanir.
Apele Uyusmasi:
Bulunmasi Gereken Sifali Bitkiler:
Su teresi, Karanfil, Çörek otu, Zencefil, Zeytinyagi, Sirke
Hazirlanis Sekli:
* Su teresi otu, on bes dakika süreyle tuzlu suda kay­natilarak süzülür. Süzülerek elde edilen posaya dövülmüs karanfil tozu ilave edilerek, lapa kivamina gelinceye kadar karistirilir. Hazirlanan lapa, zeytinyagi ile yumusatil­diktan sonra uyusan yere konarak bandajlanir.
* Çörek otu, yirmi dakika süreyle sirkeli suda kayna­tilir. Süzülerek elde edilen posaya, kurutulmus zencefil tozu ilave edilerek yaki kivamina gelinceye kadar yog­rulur. Hazirlanan yaki, zeytinyagi ile yumusatilarak pan­sumandan sonra uyusan mahale konur.
* Zencefil yapraklari, karanfille birlikte sirkeli suda on dakika süreyle kaynatilir. Sikilarak elde edilen sivi bir kaba bosaltilarak dinlendirilir. Dinlendirilmis siviya batirilan bir havlu ile, uyusan mahale siksik masaj yapilir.

Hiç yorum yok: